Ο Εισαγγελέας ζητά παραβίαση του ασύλου όταν τελούνται κακουργηματικές πράξεις

0

Αστυνομική επέμβαση στους πανεπιστημιακούς χώρους, χωρίς την προηγούμενη άδεια της Συγκλήτου, στις περιπτώσεις «τέλεσης κακουργηματικών πράξεων από τα ταραχοποιά στοιχεία», ζήτησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Σε πεντασέλιδο έγγραφό του, που απέστειλε στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, ο Εισαγγελέας Βασίλης Φλωρίδης, ζήτησε από την Αστυνομία να καταρτίσει το «κατάλληλο επιχειρησιακό σχέδιο που θα καταστήσει ευχερή και όσο το δυνατόν πιο ανώδυνη την είσοδο των αστυνομικών αρχών μέσα στο χώρο του Πανεπιστημίου για τη σύλληψη των ατόμων που διαπράττουν αυτόφωρα κακουργήματα».

Το έγγραφο κοινοποιήθηκε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Φλωρίδης υποστηρίζει ότι δεν συμφωνεί με την ολοσχερή κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, ωστόσο τονίζει ότι τα επεισόδια προκαλούνται από άτομα που δεν έχουν σχέση με το δημοκρατικό φοιτητικό κίνημα, τα οποία πλήττουν το θεσμό και πρέπει να τιμωρηθούν.

Ο πρύτανης του ΑΠΘ Α.Μάνθος εμφανίζεται καταρχήν θετικός ως προς την εισαγγελική πρόταση, ωστόσο υποστηρίζει ότι το μέτρο δεν πρέπει να εφαρμοστεί από φέτος, ώστε να υπάρξει μία μεταβατική περίοδος.

Σχόλια