Ο φάκελος «17 Νοέμβρη» ξανά στο προσκήνιο

0

Στην επικαιρότητα επανέρχεται η υπόθεση της «17 Νοέμβρη», καθώς από τη μία πλευρά το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου συζητά τις αιτήσεις οκτώ καταδικασθέντων για συμμετοχή στην οργάνωση που ζητούν να αναιρεθεί η σε βάρος τους απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών και από την άλλη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έδωσε εντολή για επανεξέταση όλου του υλικού που συγκέντρωσαν οι Αρχές για την οργάνωση, ιδιαίτερα από το 2005 και μετά.
Την αίτηση στον Άρειο Πάγο έχουν υποβάλει οι Σάββας, Χριστόδουλος και Βασίλης Ξηρός, Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, Κωνσταντίνος Τέλιος, Βασίλης Τζωρτζάτος, Ηρακλής Κωστάρης και Πάτροκλος Τσελέντης. Χθες αγόρευσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης των Χριστόδουλου Ξηρού και Βασίλη Τζωρτζάτου, Ν. Μαυρομμάτης και Ιππ. Μυλωνάς αντίστοιχα. Ο πρώτος υποστήριξε ότι παρανόμως αφαιρέθηκε από την αρμοδιότητα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η εκδίκαση της υπόθεσης, καθώς, όπως ανέφερε, εντάσσεται στο πολιτικό έγκλημα. Ο δεύτερος μίλησε για σωρεία παραβιάσεων της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και επιφύλαξε σκληρούς χαρακτηρισμούς για τη δευτεροβάθμια απόφαση, όπως «μνημείο προκατάληψης» και «ντροπή για την ελληνική Δικαιοσύνη».
Παρόντες στη συζήτηση της υπόθεσης από τις τάξεις των κατηγορουμένων ήταν οι Αλέξανδρος Γιωτόπουλος και Ηρακλής Κωστάρης.

Σχόλια