Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος τίμησε τους Έλληνες δικαστές στο Φανάρι

0

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, τίμησε τους Έλληνες δικαστές, χειροθετόντας την ηγεσία των ελληνικών ανώτατων δικαστηρίων, σε άρχοντες της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας.

Συγκεκριμένα, μετά το πέρας της Πατριαρχικής και Συνοδικής Θείας Λειτουργίας την Κυριακή της Ορθοδοξίας, ο Πατριάρχης χειροθέτησε τον κ. Γεώργιο Παναγιωτόπουλο, πρόεδρο του Συμβουλίου Επικρατείας, σε άρχοντα «δικαιοφύλακα», τον κ. Ρωμύλο Κεδίκογλου, πρόεδρο του Αρείου Πάγου, σε άρχοντα «πρωτέκδικο» και τον κ. Γεώργιο Σανιδά, εισαγγελέα του ιδίου δικαστηρίου, σε άρχοντα «νομοφύλακα».

«Παρ όλον ότι άλλοι κοινωνικοί παράγοντες απολαμβάνουν μεγαλυτέρας δημοσιότητος και προβολής, η ολιγόλογος και απροσωπόληπτος και διά τούτο τυφλή έναντι της προσωποληψίας δικαιοσύνη, δρα με μικρά θεαματικότητα, μεγάλη ωστόσο αποτελεσματικότητα, θεραπευτικώς διά τα κοινωνικά νοσήματα και ούτως καθιστά τας κοινωνίας μας βιωσίμους και τας προστατεύει από την διαλυτικήν σήψιν», είπε ο Πατριάρχης κατά τη διάρκεια της τελετής στο ναό του Αγίου Γεωργίου.

Σχόλια