Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε νόμο «ασπίδα» για το απόρρητο των επικοινωνιών

0

Μετά τις χθεσινές συναντήσεις του με τις δύο Αρχές τηλεπικοινωνιών και ακαδημαϊκούς ο ο Κώστας Καραμανλής εξήγγειλε αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο για την προστασία του απορρήτου των επικοινωνιών, υπογραμμίζοντας ότι οι ευθύνες για την υπόθεση των υποκλοπών θα αποδοθούν, όπου και αν βρίσκονται.

Αναφερόμενος στο σκάνδαλο των υποκλοπών, ο πρωθυπουργός είπε επίσης ότι η κυβέρνηση εμπιστεύεται πλήρως τη Δικαιοσύνη. Δήλωσε δε, ότι οι πολίτες δικαιούνται να μάθουν την αλήθεια, και ότι οι κινήσεις που γίνονται έχουν στόχο την προάσπιση των συμφερόντων του τόπου, των δικαιωμάτων των πολιτών, αλλά και τη θωράκιση της Πολιτείας.

Στην κατεύθυνση αυτή κινείται, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, και το σχέδιο νόμου που επεξεργάζονται οι αρμόδιοι υπουργοί, με αντικείμενο τη λήψη πρόσθετων μέτρων, τα οποία θα διασφαλίζουν την ενίσχυση του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου, τον εξοπλισμό των αρμόδιων ανεξάρτητων αρχών, τον έλεγχο, αλλά και το πλαίσιο ποινών για όσους συμμετέχουν σε τέτοιες εγκληματικές ενέργειες και όσους επωφελούνται απ αυτές.

Σχόλια