Ο Συνήγορος του Πολίτη για τα κρατητήρια του “Ελ. Βενιζέλος”

0

Απογοητευτικά είναι τα συμπεράσματα αυτοψίας που πραγματοποίησε ο Συνήγορος του Πολίτη στα κρατητήρια του διεθνούς αερολιμένα Αθηνών, “Ελευθέριος Βενιζέλος”. Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε “απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση” των κρατουμένων αλλοδαπών, ενώ, μετά την αυτοψία, ο Συνήγορος του Πολίτη, Γιώργος Καμίνης, ζήτησε, με αίτημά του που έγινε δεκτό από τα αρμόδια υπουργεία, έκτακτη συνάντηση για την άμεση βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κρατουμένων.
Κατά τη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, οι αρμόδιοι φορείς δεσμεύτηκαν να απολυμάνουν άμεσα τους χώρους κράτησης, να αντικαταστήσουν τα στρώματα και να ζητήσουν από την Περιφέρεια την ταχύτατη ολοκλήρωση της ανέγερσης του προβλεπόμενου νέου χώρου κράτησης.
Από την πλευρά του, το υπουργείο Δικαιοσύνης δεσμεύθηκε να προβεί άμεσα στη λήψη μέτρων, προκειμένου οι αλλοδαποί με αναστολή έκτισης της ποινής να μην κρατούνται επιπλέον μέρες, λόγω αδυναμίας καταβολής δικαστικών εξόδων, έτσι ώστε να αποσυμφορηθεί ο χώρος των κρατητηρίων.

Σχόλια