Ο Υπουργός Δικαιοσύνης ανακοίνωσε την απόσυρση του συμφώνου συμβίωσης ομόφυλων

0

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, έδωσε το πράσινο φως για να αποσυρθεί η τροπολογία για το σύμφωνο συμβίωσης των ομόφυλων. Ο κ. Αθανασίου παρέπεμψε στο απώτερο μέλλον το σύμφωνο συμβίωσης, καθώς ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να κατατεθεί η σχετική τροπολογία στο συζητούμενο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Υπουργός στη Βουλή :

“Βεβαίως, εδώ είμαστε να προβούμε, εάν χρειάζονται, νομοτεχνικές βελτιώσεις και τροποποιήσεις. Βεβαίως, είμαστε εδώ και για τον γενετήσιο προσανατολισμό που ανέφεραν πολλοί, ενόψει και της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, που πρόσφατα μας καταδίκασε. Αυτό είναι κάτι διαφορετικό, δεν φέρνουμε τέτοιο θέμα, ούτε το συζητάμε τώρα.

Είναι ένα θέμα αστικού, οικογενειακού δικαίου και θα το δούμε τότε. Αυτό, δεν σημαίνει ότι ενδεχομένως δεν θα πρέπει να προστατεύονται τα θύματα αυτά, είναι άλλη η ποινική αντιμετώπιση και άλλο το αστικό δίκαιο. Όσον αφορά το θέμα του αστικού δικαίου σχετικά με το αν πρέπει να επιτραπεί η συμβίωση μεταξύ ομοφύλων είναι ένα διαφορετικό θέμα και δεν παίρνουμε θέση αυτή τη στιγμή” επεσήμανε ο Υπουργός Δικαιοσύνης.
 

Σχόλια