Ο Υπουργός Δικαιοσύνης στην ετήσια συνέλευση της Ένωσης Εισαγγελέων

0

Στις προτεραιότητες του Υπουργείου του που είναι η επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης και η αναμόρφωση και ο εξανθρωπισμός του σωφρονιστικού συστήματος αναφέρθηκε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Αναστάσης Παπαληγούρας στην ετήσια γενική συνέλευση των μελών της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος.

Ο Υπουργός, απευθυνόμενος προς τα μέλη της Ένωσης, δήλωσε: «Σας βεβαιώ ότι γνωρίζω και τιμώ το δύσκολο έργο που επιτελείτε κάτω από συνθήκες αντίξοες, φθάνοντας πολλές φορές στα όρια των ανθρωπίνων αντοχών σας. Σας παρακαλώ να πιστέψετε ότι στο πρόσωπο μου διαθέτετε ένα θερμό και ειλικρινή συνήγορο του κάθε δικαστικού λειτουργού που εννοεί να επιτελεί το έργο του με ανεξαρτησία, ακεραιότητα, υψηλό φρόνημα, συνείδηση και ευθύνη»

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δ. Λινός στο σύντομο χαιρετισμό του τόνισε: «Ο εισαγγελέας της εποχής μας θα πρέπει να επιδιώκει την επικράτηση της ισχύος του Δικαίου και όχι του δικαίου των ισχυρών, προστατεύοντας τον πολίτη από υπερβολές και αυθαιρεσίες, που προέρχονται είτε από όσους, ως κρατικά όργανα, γίνονται επιλήσμονες των καθηκόντων τους, είτε από την πίεση οργανωμένων οικονομικών συμφερόντων».

Ο πρόεδρος της Ένωσης, αντεισαγγελέας Εφετών Σ. Μπάγιας, αναφέρθηκε στην καθυστέρηση απονομής της ποινικής Δικαιοσύνης, λέγοντας: «Αποτελεί κοινή παραδοχή πλέον ότι η κατάσταση που επικρατεί στην ταχύτητα της απονομής της ποινικής Δικαιοσύνης αγγίζει τα όρια του απαράδεκτου, με συνέπεια η χώρα μας να κατατάσσεται στην τελευταία θέση μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών στο συγκεκριμένο τομέα».

Σχόλια