ΟΔΥΕ: Συμπαράσταση στις κινητοποιήσεις του Συλλόγου Δικαστικών Υπ. Χίου

0

“Με αφορμή την προκήρυξη διήμερης (48ωρης) απεργίας για την Δευτέρα 11 Οκτωβριου 2021 και την Τρίτη 12  Οκτωβριου 2021, που αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου, το Δ.Σ. της Ο.Δ.Υ.Ε. κατά τη  συνεδρίασή του σήμερα Τρίτη 5/10/2021, ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ

ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟΥ στο δίκαιο αγώνα  των συναδέλφων της Χίου για τη στελέχωση των δικαστικών υπηρεσιών του νησιού. Τα τελευταία χρόνια σε όλη την επικράτεια έχουν αποδυναμωθεί οι δικαστικές υπηρεσίες,είτε γιατί δεν διορίζονται υπάλληλοι,είτε γιατί συνταξιοδοτούνται ή μετατίθενται οι ήδη υπηρετούντες ή ακόμα γιατί συμβαίνουν και τα δύο μαζί.

Μία τέτοια περίπτωση είναι και της Χίου, γνωστή εδώ και πολλά χρόνια στην επίσημη πολιτεία, χωρίς να έχει γίνει μέχρι σήμερα η παραμικρή ενέργεια για να λυθεί το πρόβλημα. Στα ακριτικά νησιά όπως η Χίος το πρόβλημα είναι εντονότερο και εξαιτίας των προσφυγικών ροών. Για τον πρόσθετο αυτό λόγο θα έπρεπε η μέριμνα της πολιτείας να είναι εντονότερη. Αντ’αυτού, βλέπουμε καθημερινά την πλήρη αδιαφορία και απαξίωση για την εξεύρεση μόνιμης λύσης.

Το Δ.Σ. της ΟΔΥΕ θα είναι συνεχώς στο πλευρό των συναδέλφων της Χίου, αλλά και κάθε άλλης περιοχής της χώρας, σε οποιαδήποτε κινητοποίηση τους, αλλά και απόφασή τους για κλιμακωση του αγώνα τους.

Άλλωστε, το πρόβλημα  της υποστελέχωσης των δικαστικών υπηρεσιών, είναι ιεραρχικά το σοβαρότερο  από τα προβλήματα του Κλάδου και συνεχώς  το Δ.Σ. της ΟΔΥΕ το αναδεικνύει προς κάθε κατεύθυνση, απαιτώντας ΑΜΕΣΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΕΣ ΛΥΣΕΙΣ, που δεν μπορούν να δοθούν αλλιώς  παρα μόνον με ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΜΟΝΙΜΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ.”