Οι αποφάσεις της Πειθαρχικής Επιτροπής της S League για Ολυμπ. Βόλου κ΄Καβάλα

0

Μετά από μια  μαραθώνια συνεδρίαση που κράτησε περισσότερες από 15 ώρες, η Πειθαρχική Επιτροπή της Super League ανακοίνωσε τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού Βόλου (απόφαση PDF) και της Καβάλας (απόφαση PDF) για την υπόθεση των στημένων αγώνων και τον αποκλεισμό εφ’ όρου ζωής από το ποδόσφαιρο των Αχιλλέα Μπέου και Μάκη Ψωμιάδη!  Παραμένουν στην κατηγορία η Λάρισα και ο Πανσερραϊκός.

Η Πειθαρχική Επιτροπή έκρινε ένοχες τις δύο ομάδες για τις κατηγορίες περί δωροδοκίας και τις υποβίβασε από την Σούπερ Λίγκα στην Football League. Μάλιστα, αποφάσισε ότι υποβιβάζονται καταλαμβάνοντας την τελευταία θέση στον οριστικό βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος της περυσινής περιόδου της Superleague.

Παράλληλα, στους ιδιοκτήτες των δύο ομάδων, Μάκη Ψωμιάδη και Αχιλλέα Μπέο απαγορεύτηκε πλέον οποιαδήποτε συμμετοχή τους σε ποδοσφαιρική δραστηριότητα για την υπόλοιπη τους ζωή, ενώ τιμωρήθηκαν και με βαριά πρόστιμα.

Ειδικότερα, στον Μάκη Ψωμιάδη επιβλήθηκε ποινή ύψους 90.000 ευρώ, ενώ στην ΠΑΕ Καβάλα 300.000 ευρώ. Τα αντίστοιχα πρόστιμα επιβλήθηκαν  επίσης στον Αχιλλέα Μπέο και την ΠΑΕ του Ολυμπιακού Βόλου, όπως αναφέρουν τα σχετικά έγγραφα της πειθαρχικής επιτροπής.

Αντίθετα, αθώος κρίθηκε ο Γιάννης Παπακώστας για τις κατηγορίες που τον βάρυναν ως προπονητής της Καβάλας, καθώς «από κανένα στοιχείο δεν αποδείχθηκε ανάμειξη ή συμμετοχή του εκ των εγκαλουμένων Ιωάννη Παπακώστα στον προκαθορισμό των αποτελεσμάτων των παραπάνω ποδοσφαιρικών αγώνων. Επομένως ο εγκαλούμενος αυτός πρέπει να απαλλαγεί των αποδιδομένων σε αυτόν κατηγοριών», όπως αναφέρεται στο σκεπτικό της απόφασης. 
 

Σχόλια