Οι Δικαστές για το θέμα Κεδίκογλου

0

Την ανάγκη να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση που έχει δημιουργηθεί με τον υιό του προέδρου του Αρείου Πάγου Ρ.Κεδίκογλου, διατύπωσαν οι δικαστές.

Για το λόγο αυτό συνεδρίασε εκτάκτως χθες το ΔΣ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, το οποίο ωστόσο απέφυγε να τοποθετηθεί επί του θέματος, καλώντας ταυτόχρονα όλους να σέβονται τους θεσμούς και να επιδεικνύουν εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι: «Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, αναφορικά με το θέμα που δημιουργήθηκε με τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου, κρίνει ότι δεν συντρέχει λόγος να τοποθετηθεί, εφόσον για το ζήτημα αυτό έχει επιληφθεί το αρμόδιο, κατά τα άρθρα 91 του Συντάγματος και 96 του Οργανισμού Δικαστηρίων, όργανο».

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος της Ένωσης, Δ.Κυριτσάκης, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ότι κανείς δεν βρίσκεται στο απυρόβλητο, ζητώντας έλεγχο και διαφάνεια στα οικονομικά και περιουσιακά στοιχεία του γιου του προέδρου του Αρείου Πάγου, Φαίδωνα Κεδίκογλου, προκειμένου όπως σημείωσε να μην υπάρχουν σκιές, δεδομένου και ότι ο Ρ.Κεδίκογλου φεύγει σε ενάμιση μήνα από το σώμα.

Σχόλια