Οι Δικαστικές Ενώσεις αντιδρούν στην ανακοίνωση της Συντονιστικής των Δ.Σ.

0

Ως «ατυχή και απαξιωτική κατά περιεχόμενο και ελλιπή ως προς την πληροφόρηση» χαρακτηρίζουν σε κοινή ανακοίνωσή (link) τους οι έξι Δικαστικές Ενώσεις τη θέση που εξέφρασε η Συντονιστική Επιτροπή των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος στην ανακοίνωσή που εξέδωσε μετά την επίσκεψη των εκπροσώπων της τρόϊκα στα δικαστήρια.

Συνεχίζοντας στην ίδια, αιχμηρή ανακοίνωσή τους οι Δικαστικές Ενώσεις τονίζουν: «Η συνάντηση της Τρόϊκας, με εκπροσώπους Δικαστικής Ένωσης και του Προϊσταμένου του Πρωτοδικείου, αφορούσε θέματα ενημέρωσης αναφορικά με τη μηχανοργάνωση και ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με την επιτάχυνση των δικών και δεν ήταν δυνατό ούτε επιτρεπτό να υπεισέλθουν σε ζητήματα που άπτονται της δικαιοδοτικής κρίσης των δικαστικών λειτουργών και του τρόπου με τον οποίο ασκούν τα καθήκοντά τους.

Ο διάλογος, η ενημέρωση και η ανταλλαγή απόψεων, είναι πάγια τακτική των Δικαστικών Ενώσεων, οι οποίες δεν διακατέχονται από ξενοφοβία και δεν κυριαρχούνται από ιδεοληψίες παλαιάς κοπής.»

Σημειώνοντας δε την έντονη αντίθεσή τους με το περιεχόμενο της ανακοίνωσή της Συντονιστικής των Δ.Σ. υπογραμμίζουν με έμφαση:  «Η αποστροφή δε της ανακοίνωσης ότι οι εκπρόσωποι των Δικαστικών Ενώσεων «επέδειξαν τον Ξένιο Δία  στους επισκέπτες επιβραβευόμενοι από αυτούς με την προφανή εξαίρεσή τους από το ενιαίο μισθολόγιο», είναι, τουλάχιστον, προσβλητική και ζητούμε την ανάκλησή της. Άλλωστε, θέλουμε να πιστεύουμε, ότι η αποστροφή αυτή αποτελεί εκφραστική εκτροπή του συντάκτη αυτής, η οποία δεν βρίσκει σύμφωνα τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής και, βέβαια, του Δικηγορικού κόσμου, ο οποίος δεν επιθυμεί την απομόνωση του μεγαλύτερου και ιστορικότερου επιστημονικού Συλλόγου της Χώρας.

Η Ελληνική Δικαιοσύνη ήταν, είναι και θα είναι εγγυήτρια των ατομικών δικαιωμάτων και δεν χρειάζεται υποδείξεις και  μάλιστα τέτοιου ύφους από οιονδήποτε.»

 

Σχόλια