Οι Δικηγόροι πλήττονται συνέχεια και με αφαίρεση δικαιωμάτων

0

 

Προβληματισμό και ερωτήματα για την λειτουργία του ανώτατου συνδικαλιστικού οργάνου των Δικηγόρων της χώρας, την Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων, θέτει με την αποκαλυπτική συνέντευξη που παραχώρησε στο Lawnet.gr, ο κ. Γεώργιος Μπέσκος, Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου.

Ο κ. Μπέσκος εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια του, καθώς όπως αναφέρει το σύνολο των Δικηγόρων της χώρας “…δεν έχουμε κάνει καμία αντίδραση. Ο μοναδικός κλάδος της χώρας ο οποίος πλήττεται συνέχεια και με αφαίρεση δικαιωμάτων (αφαίρεση επιλογής χαμηλότερης ασφαλιστικής κατηγορίας) είναι ο κλάδος των δικηγόρων”.

Ξεκάθαρες ευθύνες για την δεινή θέση του κλάδου των Δικηγόρων έχει η Ολομέλεια, όπως τονίζει ο κ. Μπέσκος, καθώς για την πλειονότητα των ζητημάτων που ταλανίζουν τον κλάδο έπεται των εξελίξεων και δεν ακολουθεί σταθερή, ξεκάθαρη και δυναμική θέση. Δείτε στο ακόλουθο βίντεο αποκλειστικά την τοποθέτηση του κ. Μπέσκου – Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου, ενόψει της Ολομέλειας της 14ης Νοεμβρίου 2015.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου:

“.. δεν υπάρχει χρονικό περιθώριο να εθελοτυφλούμε στα προβλήματα μας, να συζητάμε για θέματα που δεν είναι πρωτεύοντα για τον κλάδο μας και αυτά που είναι πρωτεύοντα να τα αφήνουμε να περνάνε έτσι …”

“Πως θα υπάρξει ομόνοια και συντονισμός όταν οι μεγάλοι Σύλλογοι της χώρας δεν έχουν την σπουδή να προωθήσουν τα καυτά ζητήματα του κλάδου μας”.

Σχόλια