Οι δικηγόροι τάχθηκαν υπέρ της μαγνητοφώνησης των δικών

0

Η συντονιστική επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος ζήτησε από το υπουργείο Δικαιοσύνης να επανέλθει η τήρηση των πρακτικών στα Πολυμελή Πρωτοδικεία με το σύστημα της μαγνητοφώνησης και απομαγνητοφώνησης, καθώς δεν ανανεώθηκε η σχετική σύμβαση με την εταιρεία που είχε αναλάβει.

Ειδικότερα, η συντονιστική επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος στην ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής: «Πληροφορηθήκαμε τελευταία στιγμή, μόλις σήμερα, ότι έληξε η σύμβαση τήρησης των πρακτικών των συνεδριάσεων στα Πολυμελή Πρωτοδικεία της χώρας, με το σύστημα της μαγνητοφώνησης και απομαγνητοφώνησης, με την ανάδοχο εταιρεία, χωρίς να ανανεωθεί.

»Αυτό σημαίνει ότι επανερχόμαστε στο παλιό τριτοκοσμικό σύστημα με όλες τις εντεύθεν συνέπειες για την πιστή καταγραφή των διαμειβόμενων και συνεπώς την ορθότητα της δικαστικής κρίσης, χωρίς να παραβλέπεται η ακόμη μεγαλύτερη καθυστέρηση στην εκδίκαση των υποθέσεων.

Ζητάμε από τον υπουργό Δικαιοσύνης την άμεση αποκατάσταση της τήρησης των πρακτικών με το ισχύον σύστημα. Έχουμε επισημάνει συνεχώς τα υπαρκτά προβλήματα που καθιστούν δυσχερή αν όχι αδύνατη τη σωστή απονομή της Δικαιοσύνης χωρίς απάντηση. Όμως, το υπουργείο ασχολείται με την ίδρυση νέων Πρωτοδικείων! Χωρίς κόλλυβα δεν γίνεται μνημόσυνο».

Σχόλια