Οι Δικηγόροι ζήτησαν παράταση για το Κτηματολόγιο

0

Η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας ζήτησε παράταση της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων για το Κτηματολόγιο μέχρι τις 31-12-08, όπως αυτή ισχύει για τους κατοίκους του εξωτερικού.
Στην ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή αναφέρει πως: “καμιά δικαιολογητική βάση δεν υφίσταται για να μη γίνει αυτή η παράταση με δεδομένο ότι: οι υποστηρικτικές υπηρεσίες για την έκδοση αναγκαίων πιστοποιητικών (Πρωτοδικείο Αθηνών και Υποθηκοφυλακείο Αθηνών) αδυνατούν αντικειμενικά στην έγκαιρη έκδοση πιστοποιητικών. Η διάρθρωση και ο μικρός αριθμός των γραφείων υποδοχής δηλώσεων κτηματογράφησης δεν επαρκούν για την εξυπηρέτηση του πολίτη ούτε η επιμήκυνση του ωραρίου αντιμετωπίζει την κατάσταση.

”Και τρίτον η αφάνταστη ταλαιπωρία του πολίτη και η υποβάθμιση στη συνείδηση του θεσμού της κτηματογράφησης. Η ασφυκτική πίεση χρόνου και υποβολή δηλώσεων, κατ αποτέλεσμα, με ελλιπή δικαιολογητικά εγκυμονεί κινδύνους για την ποιότητα του έργου. Έτσι η παράταση μέχρι 31/12/2008 μαζί με τη λήψη μέτρων βελτίωσης της λειτουργίας των γραφείων είναι μονόδρομος”.

Σχόλια