Οι δυσχέρειες των δικηγόρων στο επίκεντρο συνάντησης με το ΚΚΕ

0

Συνάντηση πραγματοποίησαν στις 11 Δεκεμβρίου, το προεδρείο της ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, εκπροσωπούμενο από τους Πρόεδρους των Δικηγορικών Συλλόγων Αθηνών και Θεσσαλονίκης, Γιάννη Δ. Αδαμόπουλο και Νίκο Βαλεργάκη, αντίστοιχα, παρουσία του Συμβούλου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Άγγελου Βρεττού, με το Γενικό Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, κ. Δημήτρη Κουτσούμπα.

Στα θέματα συζήτησης των δύο πλευρών περιλαμβάνονται τα προβλήματα του δικηγορικού κλάδου και οι δυσχέρειες που υφίστανται στοχοποιούμενοι (ΔΣΕ)καθώς και η ανάγκη επιστημονικής στήριξης από μέρους τους στην υπηρεσία των λαϊκών νοικοκυριών που πλήττονται από πλειστηριασμούς, διακοπές ρεύματος, φόρους και μια σειρά από προβλήματα που έχουν να κάνουν με την ένταση του αυταρχισμού, με διώξεις συνδικαλιστών και άλλων εργαζομένων (ΚΚΕ).

Αναφερόμενος στο θέμα του «κλειστού επαγγέλματος» των δικηγόρων, ο Πρόεδρος του ΔΣΑ επανέλαβε ότι το επάγγελμα είναι «ορθάνοιχτο», τονίζοντας όμως ότι «κλείνει» ολοένα και περισσότερο εξαιτίας των μέτρων που λαμβάνονται σε βάρος των Δικηγόρων και της Δικαιοσύνης.

Σχόλια