Οι γονείς του 20χρονου που δολοφονήθηκε στη Μύκονο το 2008 κατέθεσαν χθες στη δίκη

0

Με την κατάθεση των γονιών του 20χρονου Ντουζόν Ζάμιτ που άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» τον Αύγουστο του 2008, ύστερα από άγριο ξυλοδαρμό έξω από μπαρ της Μυκόνου, άνοιξε χθες η αυλαία των μαρτυρικών καταθέσεων για την υπόθεση στο Μεικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο στη Μυτιλήνη.
Ο Όλιβερ και η Ρόζμαρι Ζάμιτ «συναντήθηκαν» με τον Μάριο-Σωσίπατρο Αντωνόπουλο, που είναι ο βασικός κατηγορούμενος για τον θάνατο του γιου τους, και με τους συγκατηγορουμένους του και διηγήθηκαν τις δραματικές στιγμές που έζησαν στο «νησί των ανέμων». Ο κ. Ζάμιτ αναφέρθηκε στα τελευταία λεπτά του 20χρονου νεαρού και αντέκρουσε τα επιχειρήματα της υπεράσπισης περί θανάτου του γιου του όταν, με απόφαση της οικογένειας, αποσυνδέθηκε από τα μηχανήματα που τον κρατούσαν στη ζωή. «Ο γιος μου ήταν νεκρός όταν τον είδα, γιατί δεν υπήρχε εγκεφαλική λειτουργία», απάντησε ενοχλημένος.
Η κ. Ζάμιτ δεν μπόρεσε να καταθέσει για πολύ, καθώς δεν άντεξε την ψυχολογική φόρτιση και κατέρρευσε μόλις αναφέρθηκε σε «χτυπήματα με γροθιές, κλωτσιές και μεταλλικό γκλομπ». Η κατάθεσή της διεκόπη με παρέμβαση του προέδρου του δικαστηρίου.
Αίσθηση προκάλεσε η κατάθεση ενός λιμενικού, ο οποίος δέχθηκε την έντονη κριτική της πολιτικής αγωγής επειδή «κοίταζε να χτυπάνε ανθρώπους και δεν ενδιαφέρθηκε».
Η δίκη συνεχίζεται σήμερα.

Σχόλια