Οι ηγούμενοι Εφραίμ και Αρσένιος ενώπιον της δικαιοσύνης

0

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κομοτηνής παραπέμπονται σήμερα οι ηγούμενοι Εφραίμ και Αρσένιος ως κατηγορούμενοι στην υπόθεση της μη έκδοσης δικαστικής απόφασης των αστικών διεκδικήσεων της Μονής Βατοπαιδίου έναντι του ελληνικού Δημοσίου, αναφορικά με τη λίμνη Βιστωνίδα.

Εν τω μεταξύ, στις 25 Φεβρουαρίου οι Εφραίμ και Αρσένιος θα δικαστούν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών για την άρνησή τους να καταθέσουν ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής.

Η ποινική δίωξη σε βάρος τους ασκήθηκε μετά την ολοκλήρωση ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης που διενήργησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Δ. Πιέρρος.

Ενδιάμεσα θα υπάρξει ακόμη ένας δικαστικός σταθμός για τους αγιορείτες μοναχούς, καθώς εντός των προσεχών ημερών αναμένεται να κληθούν με την ιδιότητα του υπόπτου από τους εισαγγελείς Εφετών Ευ.Σπυροπούλου και Π.Στραγάλη, στο πλαίσιο της μεγάλης εισαγγελικής έρευνας για τις σκανδαλώδεις ανταλλαγές ακινήτων μεταξύ της Μονής και του ελληνικού Δημοσίου.

Ωστόσο, όπως επισημαίνουν τα μέσα ενημέρωσης το σημαντικότερο ραντεβού των δύο μοναχών με τη Δικαιοσύνη θα είναι αυτό με τους δύο εισαγγελείς Εφετών, καθώς σε αυτήν την εκκρεμότητά τους με τη Δικαιοσύνη αναμένεται να βρεθούν αντιμέτωποι όχι με πλημμεληματικές κατηγορίες αλλά για σοβαρότατα κακουργήματα.

Οι δύο εισαγγελείς τους καλούν να καταθέσουν με την ιδιότητα του υπόπτου για τουλάχιστον τρία κακουργήματα και συγκεκριμένα για ηθική αυτουργία σε απάτη σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου, ηθική αυτουργία σε απιστία σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου και ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση από την οποία προέκυψε ζημία για το ελληνικό Δημόσιο.

Σχόλια