Οι νέοι Προϊστάμενοι στα δικαστήρια της χώρας

0

Συνεδρίασε χθες το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου, υπό την προεδρία του προέδρου του ανωτάτου δικαστηρίου, Βασ. Νικόπουλου και επέλεξε τους προϊσταμένους των Εισαγγελιών και των Δικαστηρίων Αθηνών – Πειραιά και Θεσσαλονίκης, που θα αναλάβουν τα καθήκοντά τους από την 1η Οκτωβρίου 2008.

Ειδικότερα, το ΑΔΣ επέλεξε τους εξής, κάνοντας ομόφωνα δεκτές τις εισηγήσεις του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Παναγιώτη Θάνου και του αντιπροέδρου του ανώτατου δικαστηρίου Κωνσταντίνου Κούκλη, ύστερα από σχετικά ερωτήματα που απέστειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σωτήρης Χατζηγάκης:

Προϊστάμενος στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών αναλαμβάνει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Κυριάκος Καρούτσος, στη θέση του απερχόμενου εισαγγελέα Εφετών Γιώργου Κολιοκώστα.

Τη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών αναλαμβάνει ο Ιωάννης Σακελλάκος, εισαγγελέας Εφετών, που διαδέχεται τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Παν. Πούλιο.

Επίσης, προϊστάμενος στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά επελέγη ο Ιωάννης Προβατάρης, αντεισαγγελέας Εφετών, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ο Δημήτρης Παπαγεωργίου, αντεισαγγελέας Εφετών και στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης ο Γιώργος Μπόμπολης, αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου.

Ως προϊστάμενοι στις τριμελείς διοικήσεις αναλαμβάνουν στο Εφετείο Αθηνών ο Γ. Γιαννούλης αρεοπαγίτης, στο Πρωτοδικείο Αθηνών ο Δημήτρης Κράνης, πρόεδρος Εφετών, στο Πρωτοδικείο Πειραιά η Κυριακούλα Γεροστάθη, πρόεδρος Εφετών, στο Εφετείο Πειραιά η Γρηγορία Μπουσούνου, πρόεδρος Εφετών, στο Εφετείο Θεσσαλονίκης ο Χαρίλαος Αγγελόπουλος, αρεοπαγίτης και στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης ο Απόστολος Παπαγεωργίου, εφέτης.

Προϊστάμενοι στο Ειρηνοδικείο Αθηνών αναλαμβάνουν οι δικαστές Μαρία Σιμιτζή – Βετούλα και στη Θεσσαλονίκη η Μαρία Λιατοπούλου.

Παράλληλα ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Στυλιανός Γκρόζος ορίσθηκε νέος πρόεδρος της Επιτροπής για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, αναλαμβάνοντας τη θέση του πρόσφατα παραιτηθέντος, Γ. Ζορμπά.

Σχόλια