spot_img
spot_img
ΑρχικήLaw NewsΕλλάδαΟι προσλήψεις στο Ελεγκτικό Συνέδριο βάση του νόμου 3202/2003

Οι προσλήψεις στο Ελεγκτικό Συνέδριο βάση του νόμου 3202/2003

spot_img
spot_img
spot_img

Ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Κ. Ρίζος σε επιστολή του προς την εφημερίδα «Τα Νέα», ανακοίνωσε ότι η πρόσληψη 70 υπαλλήλων στο Ελεγκτικό Συνέδριο θα γίνει με βάση το νόμο 3202/2003.

Όπως αναφέρεται στην ίδια επιστολή: «Σύμφωνα με το νόμο 3274/2004, “”για την αντιμετώπιση του έργου του προληπτικού ελέγχου δαπανών συνιστώνται στο Ελεγκτικό Συνέδριο 70 θέσεις, η κατανομή των οποίων γίνεται με απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κατ εξαίρεση των ισχυουσών περί προσλήψεων διατάξεων. Η πλήρωση των θέσεων θα γίνει με ειδικό διαγωνισμό, που θα διενεργηθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού υπόκεινται στον έλεγχο του ΑΣΕΠ””.

“”Η διάταξη αυτή έγινε λόγω του κατεπείγοντος της πληρώσεως των θέσεων, αλλά και διότι το Ελεγκτικό Συνέδριο, ως Δικαστήριο, είχε όλα τα εχέγγυα να διεξάγει εξετάσεις για τη στελέχωση των υπηρεσιών του, μόνο του. Στο προτεινόμενο σχέδιο αποφασίστηκε, κατά πλειοψηφία, να συμπεριληφθεί στον διαγωνισμό και η συνέντευξη, ώστε πέραν της αξιολόγησης των υποψηφίων βάσει αντικειμενικών κριτηρίων (τίτλοι σπουδών, εμπειρία κ.λπ.) να αξιολογηθεί και η προσωπικότητά τους.

spot_img

Lawjobs