Ολιγοήμερη αναβολή για το αντιρατσιστικό ζήτησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

0

Ολιγοήμερη αναβολή για τη συζήτηση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου το οποίο επρόκειτο να συζητηθεί στις 26 / 27 Αυγούστου, στο Β΄Θερινό Τμήμα της Βουλής, ζήτησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ . Χαράλαμπος Αθανασίου.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός με επιστολή του προς τη νομοθετική υπηρεσία της Βουλής, επικαλείται «έκτακτο κώλυμα του» και προτείνει ως ημερομηνία συζήτησης την 1η Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, σύμφωνα με απόφαση του Προέδρου της Βουλής για την κατάρτιση των θερινών τμημάτων, το Κοινοβούλιο θα είναι κλειστό την 1η Σεπτεμβρίου και οι εργασίες του Γ΄ Θερινού Τμήματος, θα ξεκινήσουν στις 2 Σεπτεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι την περασμένη Τρίτη 38 βουλευτές της Ν.Δ. ζήτησαν να ενταχθεί στις διατάξεις του νομοσχεδίου και η ποινικοποίηση της άρνησης της γενοκτονίας των Ποντίων.

Ωστόσο, ο κ. Αθανασίου διαβεβαίωσε ότι «δεν υφίσταται λόγος ανησυχίας για το θέμα», καθώς όπως είπε, «η κακόβουλη άρνηση ή ο ευτελισμός και των γενοκτονιών που το Ελληνικό Κοινοβούλιο έχει αναγνωρίσει, θα αντιμετωπίζεται ρητώς με την τελική διαμόρφωση της σχετικής διάταξης, ως αδίκημα, όπως το ολοκαύτωμα ή οι γενοκτονίες που διεθνή ή ελληνικά δικαστήρια έχουν αναγνωρίσει με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις».
 

Σχόλια