Ολιγωρία στην υπόθεση της Παιανίας

0

Λάθη στην προανάκριση ενδέχεται να αφήσουν ατιμώρητους τους δράστες της δολοφονίας του 22χρονου οπαδού του Παναθηναϊκού, Μιχάλη Φιλόπουλου, ο οποίος έχασε τη ζωή του στα επεισόδια της Παιανίας, τον περασμένο Μάρτιο.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα», εξαιτίας λαθών στην προανάκριση δεν μπορούν να αξιοποιηθούν οι ομολογίες πρωταιτίων των επεισοδίων που κατονόμαζαν τους δολοφόνους.
Αιτία αυτής της δυσμενούς, αν και προαναγγελθείσας εξέλιξης, είναι η «αχρήστευση» του σημαντικότερου μέρους του δικαστικού φακέλου για τα επεισόδια της Παιανίας. Πρόκειται για το κομμάτι εκείνο της δικογραφίας όπου για πρώτη φορά δράστες της σύγκρουσης μεταξύ χούλιγκαν έδωσαν συγκεκριμένες μαρτυρίες, κατονόμασαν συγκεκριμένα άτομα και είπαν λεπτομέρειες για τον τρόπο δράσης των δολοφόνων και των καθοδηγητών τους.
Αυτό το τμήμα της δικογραφίας, σύμφωνα με τις πληροφορίες, οδεύει προς το αρχείο καθώς δεν χρησιμοποιήθηκε από την 26η τακτική ανακρίτρια παρά τις περί του αντιθέτου τοποθετήσεις του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Γ.Σανιδά ότι μπορεί μερικώς να γίνει χρήση του.
«Είναι σχεδόν ακατόρθωτο πλέον να βρούμε τις αποδείξεις που θα μας οδηγούσαν με δικανική βεβαιότητα στους δράστες της δολοφονίας».
Αυτό σχολίασε ο εισαγγελικός λειτουργός, υπενθυμίζοντας ότι οι χειρισμοί των αστυνομικών αρχών πρόσθεσαν ένα δικονομικό πρόβλημα σε μια εκ των πραγμάτων δύσκολη ως προς τη διαλεύκανσή της υπόθεση.

Τώρα η δικογραφία βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα, ο οποίος θα προτείνει την παραπομπή ή όχι σε δίκη των κατηγορουμένων της υπόθεσης.
Συγκεκριμένα η ανακρίτρια έχει απαγγείλει κατηγορίες συνολικά σε 28 άτομα εκ των οποίων τρεις παραμένουν προφυλακισμένοι.

Σχόλια