Ολοκληρώθηκε η δημόσια διαβούλευση για τα μέτρα αποσυμφόρησης των φυλακών

0

Εκατόν δύο σχόλια ήταν η ηλεκτρονική συγκομιδή από την ανοιχτή δημόσια διαβούλευση σχετικά με τη νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την αποσυμφόρηση των φυλακών και τη βελτίωση των συνθηκών κράτησης στα σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας.
Η διαδικασία ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα της Τετάρτης και χθες η ηγεσία του υπουργείου με ανακοίνωσή της ευχαρίστησε «τους πολίτες για τη συμμετοχή και τα ενδιαφέροντα σχόλια, τα οποία ήδη επεξεργάζεται», και δεσμεύθηκε να ενημερώσει με νεότερη ανακοίνωση για τις τροποποιήσεις που θα επιφέρει στο σχέδιο νόμου με αφορμή τα σχόλια όσων συμμετείχαν στη διαβούλευση.
Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης και ο υφυπουργός, Απόστολος Κατσιφάρας επισκέπτονται σήμερα στη 1.00 το μεσημέρι την Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων και τη Στέγη Ανηλίκων Πειραιά, συνοδευόμενοι από τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, Στέλιο Μανουσάκη. Η επίσκεψη πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Σχόλια