Ολοκληρώνονται τα νομοσχέδια για ΑΕ, καταναλωτές και ασφάλιση αυτοκινήτων

0

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Γ. Παπαθανασίου, ανέφερε ότι μέχρι το Πάσχα θα έχει ολοκληρωθεί η κατάρτιση τριών νομοσχεδίων, τα οποία αφορούν στις Ανώνυμες Εταιρείες, στην αναμόρφωση του νόμου περί προστασίας του καταναλωτή και στην αστική ευθύνη των οδηγών.

Παράλληλα ο Υφυπουργός ανέφερε ότι σε ένα από τα νομοσχέδια θα περιληφθεί μια σειρά από τροπολογίες που αφορούν στη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τρεις Κυριακές το χρόνο, καθώς και το ενδεχόμενο έναρξης των χειμερινών εκπτώσεων νωρίτερα. Ο διάλογος για το θέμα είναι σε εξέλιξη, είπε.

Στο μεταξύ, την Παρασκευή και το Σάββατο συνεδριάζει στο Ναύπλιο το Εθνικό Συμβούλιο Καταναλωτή, στο οποίο, όπως ανέφερε ο υφυπουργός, θα παρουσιαστεί έρευνα για την καταναλωτική συνείδηση, καθώς και προτάσεις του υπουργείου Ανάπτυξης για τα δικαιώματα των επιβατών αεροπορικών εταιρειών.

Εξάλλου, τόνισε ότι στο Συμβούλιο, θα υπάρξει ενημέρωση για τον προσδιορισμό των καταχρηστικών όρων που θα περιληφθούν στο νέο πλαίσιο νόμου, ενώ γνωστοποίησε ότι ο διάλογος συνεχίζεται και για το ενδεχόμενο προέγκρισης από το υπουργείο των συμβάσεων γενικών όρων για ασφαλιστικά και τραπεζικά προϊόντα.

Σχόλια