ΟΠΑΠ: Προάσπιση δικαιωμάτων σε κάθε επίπεδο ενόψει του ειδικού τέλους παιγνίων

0

 

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του γ΄ τριμήνου 2015 του ΟΠΑΠ, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της κ. Kamil Ziegler, αναφέρει:

“Το τρίτο τρίμηνο 2015 χαρακτηρίστηκε από πρωτοφανείς συνθήκες, μέσα σε ένα δύσκολο μακροοικονομικά εγχώριο περιβάλλον, ενώ τον Ιούλιο 2015 η καταναλωτική δαπάνη κατακρημνίστηκε. Οι προσπάθειές μας για διασφάλιση ομαλής επιχειρηματικής δραστηριότητας, καθώς και η σταδιακή εξομάλυνση του κλίματος που ακολούθησε, οδήγησαν σε ανάκαμψη στο υπόλοιπο του τριμήνου.

Συνολικά, επιτύχαμε να περιορίσουμε την πτώση σε επίπεδο EBITDA σε μονοψήφιο ποσοστό, ενώ σε επίπεδο εννιαμήνου οι επιδόσεις μας συνολικά παρέμειναν θετικές. Παράλληλα, ενώ το μακροοικονομικό περιβάλλον παραμένει εύθραυστο, αναποτελεσματικές παρεμβάσεις σε διάφορους τομείς του πλαισίου λειτουργίας μας, φέρνουν την εταιρεία αντιμέτωπη με σημαντικές προκλήσεις. Ως εκ τούτου, παραμένουμε απολύτως προσηλωμένοι στην προάσπιση όλων των κατοχυρωμένων δικαιωμάτων μας σε κάθε επίπεδο.”

Υπενθυμίζεται ότι στις 20 Νοεμβρίου 2015 η κυβέρνηση επέβαλε ειδικό τέλος 0,05 ευρώ ανά στήλη κάθε παιχνιδιού του Οργανισμού, ΟΠΑΠ, ως δημοσιονομικό ισοδύναμο για την αντικατάσταση του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση. Το ειδικό τέλος θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2016, βαρύνει τον παίκτη και αποδίδεται στο Ελληνικό Δημόσιο απευθείας από την εταιρεία.
 

Σχόλια