Ορίστηκε η σύνθεση του δικαστηρίου για τη δεύτερη υπόθεση του ΕΛΑ

0

Ο Ιωάννης Τεντές κληρώθηκε πρόεδρος του δικαστηρίου ενώπιον του οποίου θα εκδικαστεί στις 7 Φεβρουαρίου η δεύτερη υπόθεση που αφορά στον ΕΛΑ. Επίσης, κληρώθηκαν από τις αντίστοιχες ολομέλειες οι εφέτες και οι εισαγγελείς εφετών που θα απαρτίσουν το τριμελές εφετείο κακουργημάτων.

Ειδικότερα, αναπληρωτής του Ι.Τεντέ κληρώθηκε ο Σπύρος Ζιάκας. Τακτικά μέλη κληρώθηκαν οι εφέτες Λεωνίδας Ντούλης και Μαρία Χυτήρογλου με αναπληρωτές τους εφέτες Αθανάσιο Λιάζο και Αριστείδη Πελεκάνο, ενώ εισαγγελέας έδρας κληρώθηκε ο κ. Μιλτιάδης Ανδριοτέλης με αναπληρωτή τον Κωνσταντίνο Νίκα.

Η δίκη θα ξεκινήσει στις 7 Φεβρουαρίου με κατηγορούμενους τους τέσσερις καταδικασθέντες για την κύρια υπόθεση του ΕΛΑ, Κώστα Αγαπίου, Ειρήνη Αθανασάκη, Αγγελέτο Καννά και Χρήστο Τσιγαρίδα, αλλά και τον αθωωθέντα Μιχάλη Κασσίμη, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες σχετικά με δέκα εκρήξεις σε κοινωφελείς οργανισμούς την περίοδο 1986-87. Κατηγορούμενος επίσης είναι και ο Γιάννης Σερίφης, ο οποίος επίσης αθωώθηκε από την κύρια υπόθεση, σχετικά με την βομβιστική επίθεση σε λεωφορείο των ΜΑΤ στον Περισσό το 1994 από την οποία είχε χάσει τη ζωή του ο αστυνομικός διευθυντής Απόστολος Βέλλιος.

Σχόλια