Παιδόφιλος 66χρονος και θύματα τρία ανήλικα τέκνα

0

Οπως προέκυψε από την έρευνα του τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της αστυνομίας, ο 66χρονος διατηρούσε φιλικές σχέσεις με την οικογένεια των θυμάτων και το μεσημέρι της 15ης Αυγούστου προθυμοποιήθηκε να κρατήσει τα τρία αδελφάκια, δύο αγόρια ηλικίας 8 και 11 ετών και ένα κοριτσάκι μόλις 3,5 ετών στο σπίτι του, με πρόφαση την ξεκούραση της μητέρας τους.

Στο σπίτι του, ο 66χρονος υποχρέωσε τα παιδιά να παρακολουθήσουν ταινία πορνογραφικού περιεχομένου και προέβη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος τους.

Μετά το περιστατικό, τα παιδιά ενημέρωσαν τους γονείς τους και εκείνοι κατήγγειλαν το περιτατικό στην αστυνομία , όπου και συνέλαβε τον παιδόφιλο.

Βάσει του αναθεωρημένου νόμου «περί κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια» που παρουσίασε πρόσφατα στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αναστάσης Παπαληγούρας, ο 66χρονος συλληφθείς κινδυνεύει να διωχθεί σε βαθμό κακουργήματος και όχι πλημμελήματος όπως ίσχυε μέχρι σήμερα και κατά συνέπεια να τιμωρηθεί με ιδιαίτερα αυστηρή ποινή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι διατάξεις του νέου νόμου προβλέπουν για εκείνους που τους έχουν εμπιστευτεί να επιβλέπουν ή να φυλάσσουν ανήλικο (έως 14 ετών) και εν τούτοις ενεργούν σε βάρος τους ασελγείς πράξεις, κάθειρξη έως και 10 ετών.

Σχόλια