Παραδόθηκε στην Εισαγγελέα Βόλου η δικογραφία για τα επεισόδια

0

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, το επεισόδιο σημειώθηκε όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Π. Ηλιόπουλος κατέβηκε από τα γραφεία του κόμματος, σε κεντρικό δρόμο της πόλης, όπου διασταυρώθηκε με άτομο του αντιεξουσιαστικού χώρου. Ο αντιεξουσιαστής αναγνώρισε τον βουλευτή και υπήρξε μεταξύ τους φραστικό επεισόδιο.

Στο σημείο όμως συνέκλιναν λίγα λεπτά αργότερα αντιεξουσιαστές και μέλη της Χρυσής Αυγής και υπήρξαν αντεγκλήσεις με αποτέλεσμα να απειληθεί συμπλοκή. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις που ειδοποιήθηκαν από πολίτες και η συμπλοκή αποφεύχθηκε ενώ προσήχθησαν συνολικά 11 άτομα και συγκεκριμένα, επτά από τον αντιεξουσιαστικό χώρο και τέσσερις από τη Χρυσή Αυγή.

Σύμφωνα με την αρχική ενημέρωση από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μεταξύ των προσαχθέντων ήταν και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, ο οποίος κατά τη διάρκεια του επεισοδίου επέδειξε όπλο.

Ωστόσο, όπως διευκρινίστηκε σήμερα από την Αστυνομία, ο βουλευτής δεν προσήχθη και από την κατάθεση του αντιεξουσιαστή, ο οποίος συναντήθηκε αρχικά μαζί του, προκύπτει ότι ο Ηλιόπουλος του επέδειξε όπλο. Για την υπόθεση ενημερώθηκε η εισαγγελέας, η οποία έδωσε εντολή μετά τις καταθέσεις να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες, ενώ δεν υποβλήθηκαν μηνύσεις.