Παράδοση – παραλαβή στο υπουργείο Δικαιοσύνης

0

 

Ο κ. Ν. Παρασκευόπουλος έδωσε έμφαση στον τομέα της κοινωνικής Δικαιοσύνης, ενώ ο κ.Αθανασίου παρουσίασε το έργο το οποίο συντελέστηκε στο υπουργείο κατά τη διάρκεια της θητυείας του.

Χαρακτηριστικά ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης, Ν.Παρασκευόπουλος σημείωσε: “το υπουργείο έχει πολύ σημαντικό έργο ούτως ή άλλως για τη χώρα, τη δημοκρατία και το κρατος δικαίου, αλλά τώρα είναι πολύ βαρύτερο με συνθήκες κρίση. Υπάρχει ανάγκη για κοινωνική Δικαιοσύνη, με διαφορετικά χαρακτηριστικά αφού πολύς κόσμος είναι σε δύσκολη θέση. Η Δικαιοσύνη πρέπει να βρίσκεται στο πλευρό των αδυνάτων, καθώς έχει ως χαρακτηστικό την αυστηρότητα αλλά και την επικείκια. Πρέπει να προστρέξουμε σε όλα τα επίπεδα, σε όλους τους ανθρωπους που θα μπορεί ο άνθρωπος να βρεί το δίκιο του”.

Ο απερχόμενος υπουργός κ.Χ.Αθανασίου αναφέρθηκε στο έργο του στο υπουργείο υπενθυμίζοντας χαρακτηριστικά τον Κώδικα Δικηγόρων “που επί δεκαετίες προσπαθούσαν οι Δικηγόροι να αλλάξει”, το νόμο κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας και το νόμο κατά της διαφθοράς. Επίσης, σημείωσε την άνοδο της χώρας μας, κατά 14 θέσεις, στην κατάταξη κατά της Διαφθοράς, αλλά και τα θέματα που παραμένουν ακόμη σε εκκρεμότητα, όπως ο Κωδικας Πολιτικής Δικονομίας, ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας, ο Σωφρονιστικός Κώδικας και ο Ποινικός Κώδικας.                                    

Τέλος ο κ.Αθανασίου υπογράμμισε την εκκρεμότητα της Συνταγματικής αναθεώρησης, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει τη στήριξή του στον αγώνα των δικαστικών λειτουργών για το θέμα των αποδοχων τους.

Σχόλια