Παράδοση της Ετήσιας Έκθεσης της ΑΑΔΕ στον Πρόεδρο της Βουλής

0

Στις προσπάθειες για την διευκόλυνση των χαμηλότερων οικονομικά στρωμάτων να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς το Δημόσιο επικέντρωσαν τη συζήτησή τους ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης με τον Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κ. Γιώργο Πιτσιλή, με την ευκαιρία της σημερινής συνάντησης τους, σήμερα το πρωί στη Βουλή.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Διοικητής και τα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης της ΑΑΔΕ παρέδωσαν στον Πρόεδρο της Βουλής τον πρώτο  απολογισμό της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, που αφορά στο 2017.

Ο Πρόεδρος της Βουλής παραλαμβάνοντας από τον κ. Πιτσιλή την πρώτη ετήσια έκθεση τόνισε:

«Προΐστασθε μιας ευαίσθητης και νευραλγικής Αρχής, που έχει τις δημόσιες συνέπειες της λειτουργίας της και οπωσδήποτε βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα. Είμαι σίγουρος, ότι το έργο σας, οι προσπάθειες που κάνετε είναι γεμάτες με ευαισθησία για τους προβληματισμούς που υπάρχουν για το μείζον θέμα των Δημοσίων Εσόδων. Από την πλευρά μας θα κάνουμε κάθε τι, το γνωρίζετε, με τις συζητήσεις που θα γίνουν και στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής, όπου θα παρουσιαστεί η Έκθεση και από εσάς, έτσι ώστε να υπάρξει, ο έλεγχος, αλλά και η βοήθεια, η αλληλεγγύη  σε μια προσπάθεια που αφορά όλους μας.»

Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ από την πλευρά του υπογράμμισε:

«Είναι ένας απολογισμός ενός έργου το οποίο συντελέστηκε το 2017 με πάρα πολλές δυσκολίες. Ο βασικός στόχος των εσόδων επετεύχθη,  όπως θα δείτε, υπερκεράστηκε κιόλας. Είχαμε πολλές επιτυχίες σε επιμέρους τομείς, υπήρξαν όμως και τομείς που θα θέλαμε να πάμε καλύτερα. Πάντα θέλουμε να πηγαίνουμε καλύτερα, πάντα θέλουμε η προηγούμενη χρονιά να είναι αφετηρία για μία καλύτερη χρονιά. Και σε μία περίοδο πολύ δύσκολη για τους συμπολίτες μας, να προσπαθήσουμε να βρούμε και λύσεις για όλους αυτούς που υποφέρουν από την παρατεταμένη κρίση και να τους βοηθήσουμε να περάσουν στο επόμενο βήμα και  να επιτύχουμε σιγά σιγά  όλοι μαζί την ανάπτυξη που θέλουμε για τη χώρα μας. Είμαστε όλοι αποφασισμένοι στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων να κάνουμε το καλύτερο, να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, για να γίνουμε ακόμα καλύτεροι, προς όφελος του πολίτη, του Κράτους, της χώρας μας, και τα αποτελέσματα του 2017 μας κάνουν αισιόδοξους ότι μπορούμε να το καταφέρουμε.»