Παραγγελία Σανιδά για 24ωρη αστυνόμευση στο κέντρο της Αθήνας

0

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γ. Σανιδάς ζήτησε με έγγραφη παραγγελία του προς τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας την 24ωρη αστυνόμευση της περιοχής του ιστορικού κέντρου της Αθήνας (πλατεία Κουμουνδούρου, πλατεία Θεάτρου, οι οδοί Ευριπίδου, Μενάνδρου, Γερανίου και τις γύρω περιοχές.
Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, στην περιοχή του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, «διαπράττονται καθημερινώς και κατ’ εξακολούθηση εγκλήματα ιδία εμπορίας και χρήσης ναρκωτικών ουσιών, παράνομης πορνείας αλλοδαπών γυναικών αφρικανικής και μη προελεύσεως, η οποία συνδυάζεται και με το έγκλημα της σωματεμπορίας, λαθρεμπορίας και διακινήσεως κλοπιμαίων, ενώ εξάλλου από ομάδες αθίγγανων διεξάγεται παράνομο εμπόριο ιδία οπωροκηπευτικών».
Ο κ. Σανιδάς ζήτησε από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. «να αστυνομεύεται επί 24ώρου βάσεως η περιοχή και μάλιστα από επίλεκτα όργανα και τούτο δύναται να γίνει και με τη συνεργασία της Δημοτικής Αστυνομίας».
Επιπλέον, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, προτείνει «τα όργανα της Αστυνομίας, κατά την αστυνόμευση, να προβαίνουν σε ελέγχους, να συλλαμβάνουν δε και να οδηγούν στον αρμόδιο εισαγγελέα Πλημμελειοδικών τους δράστες όχι μόνον των ρηθέντων εγκλημάτων αλλά και οποιουδήποτε άλλου εγκλήματος».
Η παραγγελία του κ. Σανιδά κοινοποιήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, αλλά και στον δήμαρχο Αθηναίων κ. Κακλαμάνη, προκειμένου να παρέχει συνδρομή στο έργο της ΕΛΑΣ με τη διάθεση προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας.

Σχόλια