Παραιτείται ο Πρόεδρος του ΔΣ Χίου

0

Με μια ανοιχτή επιστολή του προς τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου, ο κ. Ι. Τσούρος προαναγγέλει την παραίτησή του από τη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου ενώ παράλληλα κάνει μια σύντομη διαπίστωση για τα δεινά που έχουν οδηγήσει στην εξόντωση του ανεξάρτητου, μάχιμου δικηγόρου.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του κ. Ι Τσούρου, στο εξής λόγω μιας σειράς προσωπικών, επαγγελματικών και οικογενειακών επιλογών το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του, θα βρίσκεται στο Λονδίνο.    

Ειδικότερα, για τα δεινά που έχουν πλήξει τον κλάδο, στην ανακοίνωση του κ. Τσούρου τονίζεται χαρακτηριστικά:

«Σας μεταφέρω μία δική μου διαπίστωση που έχω ανάγκη να μοιραστώ: Η αιτία των δεινών μας, ο εχθρός που μας πολεμά και μας κατατρέχει, βρίσκεται κυρίως εντός των τειχών. Μετά από δύο χρόνια Μνημονίων και εντονότατης κινητοποίησης μπορώ να πω ξεκάθαρα ότι την εξόντωση του ανεξάρτητου μάχιμου δικηγόρου, που δρα αυτόβουλα και μακριά από εταιρείες και μεγαλοσυμφέροντα την επιδιώκουν άνθρωποι, σε κυβερνητικές, υπουργικές, συνδικαλιστικές θέσεις – κλειδιά, μέσα στην Ελλάδα. Δεν είναι οι ξένοι, ούτε η Τρόικα, ούτε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή που επιδιώκει τον αφανισμό μας (ή τουλάχιστον δεν είναι μόνο αυτοί), αλλά το ντόπιο «μεγάλο κεφάλαιο», όπως εκφράζεται από δικηγορικές εταιρείες και τράπεζες. Με σύμμαχο τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών ξεθεμελιώνουν κάθε μικρή ατομική επιχείρηση, δραστηριότητα, επάγγελμα, προς όφελος του γιγαντισμού των ολίγων. Πρόκειται για μία ασύλληπτου μεγέθους αναδιανομή εισοδημάτων και κεφαλαίων. Μία μάχη ανάμεσα στον καπιταλισμό με κοινωνικές αναφορές όπως τον γνωρίζαμε μέχρι σήμερα και έναν ελαύνοντα υπερκαπιταλισμό που συνθλίβει τον άνθρωπο.»

Για να διαβάσετε την ανοιχτή επιστολή του κ.Τσούρου πατήστε εδώ.

Διαβάστε την πρόσφατη (31/03/2012) συνέντευξη του Ισίδωρου Τσούρου στο Lawnet.gr

Σχόλια