Παραιτήθηκε από την παράσταση πολιτικής αγωγής η σύζυγος του τραυματία ειδικού φρουρού

0

Παραιτήθηκε από την παράσταση πολιτικής αγωγής, που είχε δηλώσει στη δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά για την υπόθεση των Ζωνιανών, η σύζυγος του ειδικού φρουρού Στάθη Λαζαρίδη, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρότατα το Νοέμβριο του 2007, σε επιχείρηση της αστυνομίας.
Σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους, η Μαρία Λαζαρίδη τόνισε ότι επιθυμεί να τιμωρηθούν εκείνοι που έφεραν το σύζυγό της σε αυτή την κατάσταση, αλλά δεν θέλησε να διευκρινίσει την αιτία της απόφασής της.
Σε ερώτηση δημοσιογράφων αν από φόβο παραιτήθηκε σήμερα, η κ. Λαζαρίδη είπε πως είναι άλλοι οι λόγοι, που την ώθησαν στην ενέργειά της.
Στην υπόθεση είναι 42 κατηγορούμενοι, οι περισσότεροι κάτοικοι Ζωνιανών, που αντιμετωπίζουν σωρεία αδικημάτων σε βαθμό κακουργήματος, όπως απόπειρες ανθρωποκτονίας, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστείες, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
Στο δικαστήριο εξετάστηκε σήμερα ο αστυνομικός διευθυντής, Ιωσήφ Καμπανάκης, που υπηρετεί στη ΓΑΔΑ, στο τμήμα Ανάλυσης Εγκληματικότητας. Στο μάρτυρα ανατέθηκε να αναλύσει τα στοιχεία από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, που αφορούσαν τηλεφωνικές επικοινωνίες πριν και κατόπιν ληστειών σε αυτόματα μηχανήματα ανάληψης τραπεζών.
Ο κ. Καμπανάκης υποστήριξε ότι η επεξεργασία των στοιχείων έδειξε ότι τα στίγματα των κινητών τηλεφώνων τις επίμαχες ημέρες ξεκινούσαν και κατέληγαν στα Ζωνιανά