Παραίτηση δύο αντιπροέδρων του ΣτΕ από την Ένωση Δικαστικών Λειτουργών

0

 

Οι κ.κ. Χ. Ράμμος και Α.Σακελλαροπούλου, με επιστολές τους, παραιτήθηκαν από μέλη της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ, χαρακτηρίζοντας την ανακοίνωση που εξέδωσε ως «μέγα ατόπημα» και καταλογίζοντας της  παράλληλα, ότι λειτούργησε ως «γραφείο Τύπου» του κ. Σακελλαρίου.

Οι δύο Αντιπρόεδροι, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και Χρήστος Ράμμος με σχετική ανακοίνωσή τους χαρακτηρίζουν ως απαράδεκτη την επίκληση, ως λόγο ματαιώσεως της Ολομέλειας για τις τηλεοπτικές άδειες “του κλίματος που έχει διαμορφωθεί”.

Το πρωτόγνωρο περιστατικό αφορά στην ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών ΣτΕ, η οποία αποδεχόταν εξ ολοκλήρου την προηγηθείσα ανακοίνωση του προέδρου του ανωτάτου δικαστηρίου, κ. Νικ. Σακελλαρίου, λόγω του “κλίματος που επιχειρήθηκε να διαμορφωθεί”.

Στην ανακοίνωσή τους οι δύο δικαστικοί λειτουργοί, σημειώνουν ότι το Δ.Σ. της Ένωσης του ΣτΕ αποδοκίμασε ως ψευδή «όσα αντίθετα αναφέρονται στον Τύπο με βάση, όχι την δική της αντίληψη για τα πράγματα, αλλά την ανακοίνωση του πρόεδρου του δικαστηρίου, μετατρέποντας ουσιαστικά την Ένωση, για πρώτη φορά, σε γραφείο Τύπου του προέδρου του δικαστηρίου».

Μετά τις επιστολές παραίτησης των δύο Αντιπροέδρων από την Ένωση του ΣτΕ συγκαλείται εκτάκτως στις 13 Οκτωβρίου η Γενική Συνέλευση των μελών του ανωτάτου δικαστηρίου, προκειμένου να συζητηθούν τα θέματα που έχουν προκύψει.

Σχόλια