Παράνομη κρίθηκε από το Μον. Πρωτοδικείο Αθηνών η απεργία σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ

0

Παράνομες κρίθηκαν από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, τραμ και μετρό, που είχαν εξαγγείλει τα σωματεία για σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη.

Μετά την έκδοση της σχετικής απόφασης η ΣΤΑ.ΣΥ Α.Ε. προχώρησε στην έκδοση σχετικής ανακοίνωσης, με την οποία καλεί τους εργαζομένους να σεβαστούν τη νομιμότητα.

Ακολουθεί το κείμενο της ανακοίνωση της ΣΤΑ.ΣΥ Α.Ε.:

“Η νόμιμη ενάσκηση του απεργιακού δικαιώματος απαιτεί από τα σωματεία των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ Α.Ε όταν εξαγγέλλουν απεργιακές κινητοποιήσεις να τηρούν τα προβλεπόμενα από τον Νόμο για τις συγκοινωνιακές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας , η λειτουργία των οποίων έχει ζωτική σημασία για την εξυπηρέτηση των βασικών αναγκών του κοινωνικού συνόλου. Στις συγκοινωνιακές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας είναι απαραίτητη η τήρηση των προθεσμιών του Νόμου για την εξαγγελία απεργιακών κινητοποιήσεων καθότι απαιτείται ιδιαίτερη προετοιμασία για την ενημέρωση και καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού από άλλα μεταφορικά μέσα. Η Διοίκηση με βάση τις προβλέψεις του Νόμου προσέφυγε σήμερα Δευτέρα 21 Ιανουαρίου με το άνοιγμα των αρμοδίων δικαστηρίων στη Δικαιοσύνη κατά των κινητοποιήσεων που είχαν εξαγγείλει τα σωματεία των Εργαζομένων για σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη. Με την υπ’ αριθμόν 92/2013/21-1-2013 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών οι κινητοποιήσεις κρίθηκαν Παράνομες και απαγορεύτηκε η συνέχιση τους. Μετα την έκδοση της απόφασης της Δικαιοσύνης, η Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ καλεί τους εργαζόμενους να σεβαστούν την νομιμότητα, να συναισθανθούν την ταλαιπωρία που υφίστανται οι πολίτες αλλά και τις επιπτώσεις στην οικονομική ζωή της πόλης και να επιστρέψουν στην εργασία τους”

Σχόλια