Παράνομο το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης του Δήμου Δροσιάς

0

Την άμεση διακοπή της λειτουργίας κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης που είχε τοποθετηθεί σε πλατεία του Δήμου Δροσιάς διέταξε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», οι κάμερες είχαν τοποθετηθεί στην πλατεία Καραολή και Δημητρίου για την προστασία της περιουσίας του δήμου, ωστόσο ουδέποτε είχε γνωστοποιηθεί η λειτουργία τους στην Αρχή, ούτε υπήρχε η σχετική σήμανση για την ενημέρωση των πολιτών.

Τη λειτουργία του κλειστού κυκλώματος κατήγγειλε στην Αρχή ένας πολίτης, με την επισήμανση ότι το οπτικό πεδίο των καμερών καλύπτει ευρεία έκταση μέσα και γύρω από την πλατεία, ενώ κάποιες φαίνεται να εστιάζουν σε παρακείμενες οικίες- πιθανόν για να εξυπηρετούν στη φύλαξή τους.

Η εξήγηση που έδωσε ο Δήμος περί της προστασίας της δημοτικής περιουσίας δεν στάθηκε ικανή να πείσει την Αρχή Προστασίας για την αναγκαιότητα της λειτουργίας των καμερών, η οποία έκρινε ότι η λειτουργία τους προσβάλλει αδικαιολόγητα την ιδιωτικότητα των πολιτών του δήμου και συνεπάγεται ανεπίτρεπτο περιορισμό των δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών τους.