Παραπέμφθηκε στο ΣτΕ η υπόθεση σχετικά με την επιβολή προστίμου στον Alpha

0

Το Συμβούλιο της Επικρατείας καλείται να αποφανθεί επί της υποθέσεως με την επιβολή του προστίμου των 500.000 ευρώ στον Alpha για το σχόλιο του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου για βουλευτές του Συνασπισμού, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η επιβολή.

Συγκεκριμένα το Δικαστήριο πρόκειται να δώσει λύση στο σημαντικό νομικό ζήτημα, του κατά πόσον ευθύνεται ο κάθε σταθμός για τα λεγόμενα των σχολιαστών του.

Ο Πρόεδρος του ΕΣΡ σε ανακοινώσεις του υποστήριξε ότι το ΕΣΡ δεν έχει επιβάλλει ποτέ κύρωση σε σταθμό για σχόλιο καλεσμένου, ειδικά μάλιστα όταν ο νόμιμος εκπρόσωπος του καναλιού έχει επαναφέρει στην τάξη αυτόν που έκανε το σχόλιο.

Για τον κ. Τριανταφυλλόπουλος ωστόσο επισήμανε, ότι λόγω του ότι είναι προστιθείς στον Alpha και σχολιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του σταθμού σε σταθερή βάση, η οποιαδήποτε παρέμβαση του τηλεπαρουσιαστή δεν αίρει την ευθύνη του σταθμού για όσα λέγονται, ενώ είναι προφανές ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει μια διαφορετική νομική προσέγγιση, την οποία το ΣτΕ καλέιται να διευκρινίσει με την απόφαση που θα πάρει.

Παράλληλα ο πρόεδρος του ΕΣΡ δήλωσε ότι τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν δεν έγιναν σε καμία περίπτωση με σκοπό να γίνει του ΕΣΡ αρεστό στην κυβέρνηση, δεδομένου ότι αυτή την περίοδο για κάποια από τα μέλη του είτε θα ανανεωθεί η θητεία τους είτε θα αντικατασταθούν, καθώς η επιβολή των προστίμων έγινε πριν από το καλοκαίρι, περίοδο κατά την οποία δεν ετίθετο τέτοιο θέμα.

Σχόλια