Παραπομπές για συμμετοχή στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

0

Αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη θα βρεθούν 13 από τους 17 κατηγορούμενους για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση “”Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς””, σύμφωνα με το σχετικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.
Το Συμβούλιο με το βούλευμά του έκανε δεκτή την πρόταση της Εισαγγελέως Εφετών κ. Ξένιας Δημητρίου, προσθέτοντας στους προς παραπομπή τον καταζητούμενο Χρήστο Τσάκαλο, αδελφό του Γεράσιμου Τσάκαλου που έχει ήδη κριθεί προφυλακιστέος για τα παγιδευμένα δέματα με στόχους πρεσβείες. Η Εισαγγελέας είχε εισηγηθεί την απαλλαγή του Χρήστου Τσάκαλου, πρόταση που δεν έγινε δεκτή.
Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών σε δίκη παραπέμπονται οι προσωρινά κρατούμενοι για την υπόθεση:
Χαρίλαος Χατζημιχελάκης, Παναγιώτης Μασούρας, Κωνσταντίνα Καρακατσάνη και ο προσφάτως προφυλακισθείς Παναγιώτης Αργυρού.
Αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη θα βρεθούν και οι: Εμμανουήλ Γιόσπας, Νίκος Βογιατζάκης, Ερρίκος Ράλλης, Γιώργος και Μιχάλης Νικολόπουλος, Νταμιάνο Μπολάνο, Γιώργος Καραγιαννίδης, Αλέξανδρος Μητρούσης και Χρήστος Τσάκαλος.
Οι 13 που παραπέμπονται κατηγορούνται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, προμήθεια, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, καθώς και για τρεις εκρήξεις στο γραφείο της κ. Λ. Κατσέλη, στο σπίτι του πρώην υφυπουργού Εσωτερικών κ.Π. Χηνοφώτη και στα γραφεία του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης.

Σχόλια