Παραπομπή 11 ατόμων για το παραδικαστικό εισηγείται ο Εισαγγελέας Εφετών

0

Παραπομπή στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων εισηγείται ο εισαγγελέας Εφετών Κυριάκος Καρούτσος για έντεκα άτομα, τα οποία φέρονται να συνδέονται με τις δραστηριότητες του Ευάγγελου Καλούση.

Έκτος από τον πρώην πρόεδρο πρωτοδικών, Ευάγγελο Καλούση, ο εισαγγελέας εισηγείται την παραπομπή της πρώην ανακρίτριας, Κωνσταντίνας Μπουρμπούλια, του Θωμά Αμουριανού, των δικηγόρων Γιώργου Νικολακόπουλου και Σάκη Κεχαγιόγλου, των επιχειρηματιών Σωτήρη Κρητικού και Ευστράτιου Βαλυράκη, καθώς και άλλων τεσσάρων ατόμων, για τα οποία υπάρχουν ενδείξεις συμμετοχής τους στο παραδικαστικό.

Τα αδικήματα για τα οποία ζητείται να παραπεμφθούν αφορούν δωροδοκία, ξέπλυμα βρώμικού χρήματος, κατάχρηση εξουσίας, συνέργεια σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος και παράβαση καθήκοντος.

Ο εισαγγελέας ζήτησε να διαχωριστεί η δικογραφία της Κωνσταντίνας Μπουρμπούλια και να συνεχιστεί η ανάκριση για τις δραστηριότητες της στην υπόθεση του χρηματιστηρίου, ενώ σε ό,τι αφορά τον ανεξάρτητο βουλευτή Πέτρο Μαντούβαλο υποστήριξε ότι δεν μπορεί να τοποθετηθεί ακόμα επί της δικογραφίας που τον αφορά, λόγω της πολυπλοκότητας των ανακριτικών πράξεων που συνεχίζονται.

Σχόλια