Παραπομπή σε δίκη για κατασκευή εκρηκτικού μηχανισμού

0

Σε Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο παραπέμπονται να δικαστούν δύο άτομα -γεωργιανής καταγωγής- που κατηγορούνται ότι κατείχαν εκρηκτικά υλικά με τα οποία κατασκεύασαν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που εξερράγη τελικά στα χέρια ενός εξ αυτών, προκαλώντας το σοβαρό τραυματισμό του.

Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών οι δύο άνδρες παραπέμπονται σε δίκη κατά περίπτωση για τα αδικήματα της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών από κοινού, της έκρηξης από αμέλεια και της παράνομης εισόδου στη χώρα μας.
Κατά την προανάκριση, οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδόθηκαν.

Το περιστατικό συνέβη τον περασμένο Απρίλιο, σε δασική έκταση στην περιοχή του Αγίου Παύλου Θεσσαλονίκης, κοντά στην περιφερειακή οδό, όπου μετέβησαν οι δύο άνδρες, μεταφέροντας σε σακούλα εκρηκτικά υλικά, με τα οποία κατασκεύασαν τουλάχιστον έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό.
Η έκρηξη σημειώθηκε την ώρα που ένας εκ των κατηγορουμένων περιεργαζόταν τον εκρηκτικό μηχανισμό, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά σε διάφορα σημεία του σώματος και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», όπου οι γιατροί αναγκάστηκαν να του ακρωτηριάσουν το αριστερό του χέρι.
Μετά από έρευνες της Αστυνομίας εντοπίστηκε ο έτερος των κατηγορουμένων, ο οποίος βρισκόταν παράνομα στη χώρα μας.