Παραπομπή τριών πρώην υπουργών για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου

0

Την παραπομπή των Πέτρου Δούκα, Αλέξανδρου Κοντού και Ευάγγελου Μπασιάκου στο Δικαστικό Συμβούλιο για το αδίκημα της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου αποφάσισε η Βουλή κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας που διεξήχθη τα ξημερώματα.
Οι τρεις πρώην υπουργοί δεν θα διωχθούν, πάντως, για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, κάτι που είχε προτείνει το ΠΑΣΟΚ. Η Βουλή αποφάσισε να μην παραπεμφθούν οι κύριοι Βουλγαράκης και Ρουσόπουλος, ενώ στην επίμαχη ψηφοφορία δεν έλαβαν μέρος Νέα Δημοκρατία και ΛΑΟΣ.
Για πολιτική δίωξη και ενέργεια μικρότητας που τραυματίζει τον κοινοβουλευτισμό έκανε λόγο ο Πέτρος Δούκας, ενώ αστήρικτες και ανυπόστατες χαρακτήρισε τις κατηγορίες που του αποδίδονται ο Αλέξανδρος Κοντός, ο οποίος, την ίδια ώρα, αρνήθηκε να δεχτεί ως έγκυρες τις επιστολικές ψήφους βουλευτών θέτοντας θέμα αντισυνταγματικότητας.
Από την πλευρά του, ο Ευάγγελος Μπασιάκος υποστήριξε ότι “”το συζητούμενο πόρισμα της Προανακριτικής Επιτροπής περιέχει αβάσιμα και ανακόλουθα στοιχεία, και “”η πλειοψηφία καταδικάζει τη μειοψηφία””.

Σχόλια