Παράρτημα του Ταμείου Νομικών στη Θεσσαλονίκη υποσχέθηκε ο Σάββας Τσιτουρίδης

0

Πολύ σύντομα και συγκεκριμένα εντός του έτους υποσχέθηκε ο Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Ασφάλισης, Σάββας Τσιτουρίδης, ότι θα λειτουργήσει παράρτημα του Ταμείου Νομικών στη Θεσσαλονίκη για τους χιλιάδες ασφαλισμένους του από τη Βόρεια Ελλάδα.

Ο Υπουργός, ο οποίος συμμετείχε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης με πρωτοβουλία του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και συμμετοχή των ενδιαφερομένων φορέων, συμφώνησε με τα όσα προαναφέρθηκαν από τον Πρόεδρο του Δ.Σ.Θ., κ. Δημήτριο Γαρούφα, για την αναγκαιότητα δημιουργίας παραρτήματος του Τ.Ν. στη Θεσσαλονίκη, ενώ υποσχέθηκε να αντιμετωπίσει θετικά και τα υπόλοιπα θέματα που θίχτηκαν.

Συγκεκριμένα ο Υπουργός υποσχέθηκε ότι θα εξετάσει το αίτημα για διπλασιασμό της παρεχόμενης από το ΚΕΑΔ σύνταξης, δηλώνοντας ότι θα λάβει απόφαση μετά τη λήψη αναλογιστικής μελέτης μέχρι το Μάιο 2007, ενώ αντιμετώπισε θετικά το αίτημα για εκ νέου παροχή δυνατότητας εξαγοράς 5 πλασματικών ετών.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα θέματα που θίχθηκαν, ανάμεσα σε αυτά και το θέμα των νέων ασφαλισμένων – μετά την 1/1/1993- , οι οποίοι με τα σημερινά δεδομένα θα προσδοκούν από το Ταμείο χαμηλή σύνταξη, ο Υπουργός υποσχέθηκε ότι θα τα μελετήσει, μετά από αναλογιστικές μελέτες που θα καταρτίσει το Ταμείο Νομικών.