Παράταση εφαρμογής του νόμου για τον βασικό μέτοχο κατά ένα τρίμηνο

0

Το θέμα του βασικού μετόχου και συγκεκριμένα το περιεχόμενο της απαντητικής επιστολής που θα στείλει η κυβέρνηση την Παρασκευή στην αιτιολογημένη γνώμη της Κομισιόν κυριάρχησε στη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο.

Στην επιστολή που θα σταλεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα εκφράζεται η βούληση για την έναρξη διαπραγματεύσεων, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στο νόμο για τον βασικό μέτοχο. Παράλληλα, την επόμενη Τετάρτη θα κατατεθεί τροπολογία μέσα στο νομοσχέδιο για τη μεταναστευτική πολιτική, με την οποία αναμένεται να δοθεί παράταση εφαρμογής του νόμου για ένα τρίμηνο, προκειμένου να δοθεί στην αρμόδια επιτροπή το περιθώριο να επιμεληθεί των αλλαγών που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τα υπόλοιπα θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση αφορούσαν την πορεία εφαρμογής της νομοθεσίας για την πάταξη της γραφειοκρατίας, την Κοινωνία της Πληροφορίας, καθώς και το νομοσχέδιο για τη μεταναστευτική πολιτική το οποίο θα κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή.

Σχόλια