Παράταση μιας εβδομάδας για την ένταξη στις 120 δόσεις

Σύμφωνα με ανακοίνωση των αρμοδίων υπουργών

0

Παράταση μιας εβδομάδας, ήτοι έως 7 Οκτωβρίου 2019, για την ένταξη στη ρύθμιση των 120 δόσεων στα ασφαλιστικά ταμεία, ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης. Σημειώνεται ότι τις τελευταίες ημέρες, έχει παρατηρηθεί αυξημένη συμμετοχή στη ρύθμιση, ενώ συνολικά μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί περισσότερες από 360.000 αιτήσεις.

Συγκεκριμένα, κ. Βρούτσης δήλωσε τα εξής:

«Δίνουμε παράταση, μέχρι τις 7 Οκτωβρίου 2019, σε όλους τους οφειλέτες για τη συμμετοχή τους στη ρύθμιση των 120 δόσεων στα ασφαλιστικά ταμεία.

Σκοπός αυτής της -μίας και μοναδικής- παράτασης είναι να διευκολυνθούν οι οφειλέτες στα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς, τις τελευταίες ημέρες, έχει παρατηρηθεί ιδιαιτέρως μεγάλη συμμετοχή στη ρύθμιση. Τα συγκεντρωτικά στοιχεία, μέχρι σήμερα, δείχνουν να έχουν υποβληθεί πάνω από 370.000 αιτήσεις ρύθμισης οφειλών και το συνολικό ρυθμισμένο ποσό να ξεπερνάει ήδη τα 3 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζω, ωστόσο ότι δεν θα υπάρξει άλλη παράταση και ότι η ένταξη των οφειλετών στη ρύθμιση των 120 δόσεων είναι η τελευταία ευκαιρία για όλους να διακανονίσουν τα χρέη τους με τους πλέον ευνοϊκούς όρους».

Αντίστοιχη ανακοίνωση, για τη ρύθμιση των χρεών προς την εφορία έκανε από το βήμα της διάσκεψης της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, σημειώνοντας ότι και η συγκεκριμένη ρύθμιση, των 120 δόσεων για την εφορία, παρατείνεται επίσης για επτά ημέρες.

Σχόλια