Παράταση της αποχής των Δικηγόρων – Σχόλια των Προέδρων του Δ.Σ.Π και του Δ.Σ.Θ

0

Μετά τη σημερινή απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων για παράταση της αποχής των Δικηγόρων έως την 17η Ιανουαρίου, το LAWNET.gr επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Στ.Μανουσάκη και τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Νικ. Βαλεργάκη με. Ακολουθούν τα σχετικά σχόλιά τους.  

 

Δήλωση Προέδρου Δ.Σ. Πειραιά κ. Στ. Μανουσάκη

«Οι Δικηγορικοί Σύλλογοι δίνουν αυτή τη στιγμή τη μάχη τους όπως όλοι οι πολίτες αυτής της χώρας, για να διατηρήσουν τα κεκτημένα τους. Τα κεκτημένα αυτά είναι που δίνουν ζωή στους επαρχιακούς συλλόγους, να έχει δηλαδή κάποιος δικηγόρο από τον τόπο του. Με την ίδρυση καταστημάτων ο δικηγόρος αποκτά άλλο ρόλο που δεν συμβαδίζει με το δικαιϊκό μας σύστημα».

                                                Δήλωση Προέδρου Δ.Σ. Θεσ/νίκης, κ. Νικ. Βαλεργάκη

«Η αποχή των δικηγόρων θα συνεχιστεί για άλλες δύο μέρες, καθώς διαμαρτυρόμαστε για τις διατάξεις του νομοσχεδίου σχετικά με τους δικηγόρους και τις δικηγορικές εταιρείες. Είμαστε αντίθετοι σε αυτές, διότι θα εξαθλιώσουν τους δικηγόρους, ιδίως τους νέους που θα πρέπει να λαμβάνουν χαμηλές αμοιβές με την ιδιότητα του συνεταίρου. Η αλλαγή του υπάρχοντος καθεστώτος δεν είναι απαίτηση ούτε της τρόικας, ούτε της Ε.Ε. Οι ισχύουσες ρυθμίσεις είναι συμβατές με το δίκαιο της ευρωπαϊκής ένωσης. Πιστεύουμε ότι με τις σχεδιαζόμενες ρυθμίσεις ο δικηγόρος θα χάσει τον χαρακτήρα του δημόσιου λειτουργού. Είναι προς το συμφέρον του Έλληνα πολίτη να είναι ο δικηγόρος ελεύθερος επαγγελματίας, ώστε να μπορεί να επιλέγει τον δικηγόρο της περιοχής του».

Σχόλια