Παρέμβαση από την Δ.Ι.Σύνοδο για τα θρησκευτικά σύμβολα στα δικαστήρια

0

Την άσκηση παρέμβασης κατά την δικαστική διαδικασία ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, με αντικείμενο την απομάκρυνση των θρησκευτικών συμβόλων από τις δικαστικές αίθουσες, αποφάσισε σε συνεδρίασή της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε η Σύνοδος επισημαίνει ότι “με αφορμή τα δημοσιεύματα, κατά τα οποία κατετέθη αίτηση ακυρώσεως στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της Χώρας σχετικώς με την παρουσία θρησκευτικών συμβόλων στις αίθουσες των Δικαστηρίων, αποφάσισε να ασκήσει παρέμβαση κατά την ένδικη διαδικασία και έδωσε εντολή στον Νομικό Σύμβουλο της Ιεράς Συνόδου να αντιμετωπίσει το θέμα νομικώς”.
Επιπλέον, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος τονίζει ότι προτίθεται να μελετήσει ευρύτερα το θέμα για να παρουσιασθούν η θεολογική αξία των θρησκευτικών συμβόλων, “που νοηματοδοτούν τον σεβασμό του ανθρωπίνου προσώπου και την αξία της ετερότητος, τον σεβασμό της ιστορίας, του πολιτισμού και της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου, σύμφωνα άλλωστε και με τη συνθήκη της Λισαβώνας”.
Αίτηση ακυρώσεως ενώπιον του ΣτΕ, με αίτημα την απομάκρυνση των θρησκευτικών συμβόλων από τις δικαστικές αίθουσες άσκησαν τρεις δικηγόροι Θεσσαλονίκης.

Σχόλια