Παρέμβαση Εισαγγελίας Πρωτοδικών για τα μπλόκα των αγροτών

0

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκάλεσαν τα συνεχιζόμενα μπλόκα των αγροτών σε σημεία της τοπικής αρμοδιότητάς της.
Με έγγραφη παραγγελία του προς το Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή της πόλης, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, αντεισαγγελέας Εφετών Δημήτρης Παπαγεωργίου, ζητά να τηρηθεί η νόμιμη διαδικασία και να σχηματιστούν δικογραφίες σε βάρος εκείνων που έχουν ακινητοποιήσει τα αγροτικά τους μηχανήματα στο οδόστρωμα, τελώντας -με την ενέργεια αυτή- το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών.
Στο έγγραφό του, που κοινοποιείται ταυτόχρονα στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, ο κ. Παπαγεωργίου υπογραμμίζει ότι το παραπάνω αδίκημα τιμωρείται σε βαθμό πλημμελήματος και διώκεται αυτεπαγγέλτως.
Ειδικότερα, επισημαίνει ότι «η τήρηση της νομιμότητας επιβάλλει την ποινική δίωξη και τιμωρία των δραστών της αξιόποινης πράξης της παρακώλυσης συγκοινωνιών, η οποία προσβάλλει το έννομο αγαθό της συγκοινωνίας ως ελεύθερης διακίνησης προσώπων και πραγμάτων, δηλαδή προσβάλλει ουσιώδη όρο της κοινωνικής ζωής».
Προσθέτει, δε, ότι σε περίπτωση που ελλείψει ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων δεν είναι εφικτό να εφαρμοσθεί η αυτόφωρη διαδικασία, τότε «η διακρίβωση των ποινικών αδικημάτων και της ταυτότητας των δραστών και η καταμήνυσή τους είναι αυτονόητη υπηρεσιακή υποχρέωση των αξιωματικών και των αστυνομικών υπαλλήλων της Θεσσαλονίκης, ώστε ο αρμόδιος εισαγγελέας να ασκήσει τη δέουσα ποινική δίωξη κατά των υπαιτίων».

Σχόλια