Παρέμβαση Κουφοντίνα για τις δηλώσεις περί ασύλληπτων μελών της 17Ν

0

Mε τη σημερινή έναρξη της διαδικασίας ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ο Δημήτρης Κουφοντίνας παρενέβη αναφέροντας ότι δημιουργείται κλίμα τρομοϋστερίας με τις πρόσφατες δηλώσεις περί ασύλληπτων μελών της 17Ν και προαναγγέλλονται νέες διώξεις.

Η δίκη συνεχίστηκε με τοποθετήσεις των υπολοίπων συνηγόρων υπεράσπισης επί της ένστασης για αναρμοδιότητα του δικαστηρίου που κατέθεσε η συνήγορος του Δ. Κουφοντίνα.

Την απόρριψη της ένστασης ζήτησε η τακτική εισαγγελέας έδρας Ευτέρπη Κουτζαμάνη, η οποία παράθεσε στο δικαστήριο σειρά αποφάσεων δικαστηρίων οι οποίες δέχονται ως πολιτικό έγκλημα μόνο εκείνο που στρέφεται άμεσα κατά της Πολιτείας και της ισχύουσας τάξης.

Η εισαγγελέας χαρακτήρισε «ανεπίτρεπτο» τον χαρακτηρισμό ως πολιτικού του εγκλήματος που βάλλει κατά δημοκρατικού πολιτεύματος και κατέληξε ότι τα εγκλήματα της 17Ν δεν είναι πολιτικά, καθώς διαπράχθηκαν στο πλαίσιο κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.

Νωρίτερα, με δήλωση του στο δικαστήριο ο Χριστόδουλος Ξηρός ανέφερε ότι για την εκάστοτε άρχουσα τάξη όχι μόνο δεν υπάρχει πολιτικό έγκλημα αλλά ούτε καν πολιτικοί αντίπαλοι.

Σχόλια