Παρέμβαση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών ζητούν οι Οικονομικοί Εισαγγελείς για τη λίστα Lagarde

0

Οι δύο Οικονομικοί Εισαγγελείς, κ.κ. Γρ. Πεπόνης και Σπ. Μουζακίτης ζήτησαν από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης στο επίμαχο memory stick (usb) προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει υποστεί αλλοιώσεις σε σχέση με την αρχική λίστα Lagarde.

Τα συμπεράσματα της πραγματογνωμοσύνης θα γίνουν γνωστά στους Εισαγγελικούς Λειτουργούς και στη συνέχεια, το πόρισμα θα σταλεί στη Βουλή καθώς και στον ανακριτή, εφόσον διαπιστωθεί ότι πρέπει να απαγγελθούν κατηγορίες.

Παράλληλα, μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ολοκληρωθεί ο φορολογικός έλεγχος των συγγενικών προσώπων του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και να υποβληθεί η σχετική έκθεση στους Οικονομικούς Εισαγγελείς ώστε να κριθεί αν τίθεται ζήτημα παραβίασης της φορολογικής νομοθεσίας. Τέλος, σημειώνεται ότι οι δύο Εισαγγελείς, με σχετικό έγγραφό τους προς τον υπουργό Οικονομικών, κ. Ι. Στουρνάρα, ζήτησαν την αύξηση του προσωπικού, το οποίο ασχολείται με την επίμαχη υπόθεση προκειμένου να επιταχυνθούν οι σχετικές διαδικασίες.

Σχόλια