Παρέμβαση του Έλληνα υπουργού Δικαιοσύνης στο Συμβούλιο των Ευρωπαίων υπουργών

0

Τον αποτροπιασμό του για το βάρβαρο τρομοκρατικό πλήγμα στο Λονδίνο, εξέφρασε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Α. Παπαληγούρας κατά την παρέμβασή του στο έκτακτο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, όπου εκπροσώπησε την Ελλάδα από κοινού με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης Γ. Βουλγαράκη.

Αναφερόμενος στη θέσπιση του νομικού πλαισίου της ΕΕ για την πρόληψη και την καταστολή της τρομοκρατίας ο κ. Παπαληγούρας τόνισε ότι η θέσπιση οργάνων συνεργασίας και ανταλλαγής πληροφοριών, καθώς και οι μηχανισμοί δικαστικής και αστυνομικής συνδρομής, καθιστούν δυνατή την αναζήτηση και τον εντοπισμό των δραστών, με πρόσφατο παράδειγμα την ανακάλυψη των δραστών του τρομοκρατικού χτυπήματος της Μαδρίτης.

Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης, οι πολιτικές αρχές που έχει υιοθετήσει η ΕΕ, απαιτούν, για την υλοποίησή τους, μια νηφάλια εξέταση και συστηματική συζήτηση και ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τη θεσμική ένταξη των αρχών αυτών στα εθνικά δίκαια των 25. Παράλληλα, ο κ. Παπαληγούρας επισήμανε ότι χρειάζεται να θεσμοθετηθεί ένας ουσιαστικός διάλογος και συνεργασία με τις κυβερνήσεις και τις κοινωνίες των χωρών εκείνων όπου ευδοκιμούν «φυτώρια τρομοκρατών».

Σχόλια