Παρέμβαση του Προέδρου ΔΣΑ για την άμεση καταβολή των εκλογικών αποζημιώσεων των Δικηγόρων

0

Επιστολή για την άμεση καταβολή της ειδικής αποζημίωσης και των οδοιπορικών εξόδων στους Δικηγόρους, για τις εκλογές της 18ης και 25ης Μαρτίου, απέστειλε ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Β. Αλεξανδρής, στον Υπουργό Εσωτερικών, τον Υπουργό Επικρατείας, τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών και το Γεν. Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων.

Ειδικότερα, στην επιστολή του ο κ. Αλεξανδρής, αναφέρει ότι οι Δικηγόροι στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και εκτέλεσαν αρτίως τα καθήκοντά τους στο πλαίσιο της διεξαγωγής των πρόσφατων εκλογών, παρ’ ότι κλήθηκαν να αντεπεξέλθουν σε συνθήκες διαδικασιών πιο απαιτητικές από ποτέ.

Και γι’ αυτό, συμπληρώνει στη συνέχεια, η Πολιτεία οφείλει, χωρίς γραφειοκρατία, εμπόδια και παρελκύσεις να αποδείξει τη συνέπειά της απέναντι σ’ αυτούς, καταβάλλοντας άμεσα τις οφειλόμενες αποζημιώσεις, όσων δεν τις έχουν λάβει μέχρι σήμερα, καθώς και τα οδοιπορικά έξοδα της δεύτερης εκλογικής διαδικασίας όσων μετέβησαν για την εκτέλεση του καθήκοντός τους εκτός νομού.

Τέλος, υπογραμμίζει ότι ήδη οι δικηγόροι έχουν αποθαρρυνθεί από την αντιμετώπιση που τους επεφύλαξε η Πολιτεία για τη συμμετοχή τους στην ιδιαιτέρως σύνθετη και πολύπλοκη διαδικασία των πρόσφατων εκλογών.
 

Σχόλια